Всесвітній день книги та авторського права 2020

  • Дата публікації: 23.04.2020

Своїм по праву днем науковці Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти вважають Всесвітній день книги та авторського права, що традиційно відзначається 23 квітня.

         Наукова діяльність – це інтелектуальна творча діяльність, спрямована на одержання та використання нових знань. Результатами цієї діяльності професорсько-викладацького складу Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти є різноманітні друковані та електронні видання – від монографій, підручників та навчальних посібників до наукових статей і матеріалів конференцій, засвідчення авторських прав на які підтверджується охоронними документами. Нині майже кожен з науково-педагогічних працівників інституту має у своєму доробку не менше п’яти авторських свідоцтв, тоді як лише за останні п’ять років наші науковці отримали їх більше 50.

         Охорона результатів інтелектуальної діяльності сприяє використанню та подальшому розвитку винахідницьких і творчих талантів та досягнень, підтримує та зберігає національний потенціал. Розвиток та збагачення інтелектуального потенціалу – одне із пріоритетних завдань Університету та Інституту зокрема, адже від цього залежить ефективність їх діяльності у висококонкурентних ринкових умовах!

Лютий
Квітень