7 квітня – Всесвітній день здоров’я

  • Дата публікації: 09.04.2020

А чи знаєте ви, що сьогодні весь світ відзначає Всесвітній день здоров’я, який було започатковано в день створення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у 1948 році?

«Доброго здоров’я!» – так вітаються наші співвітчизники, а коли прощаються кажуть «Бувайте здорові!», тобто бажають здоров’я і практично ніколи не замислюються скільки сенсу закладено у цих словах.

Щорічне проведення Всесвітнього дня здоров’я покликане на привернення уваги до проблеми поліпшення стану здоров’я людей та профілактики різних захворювань. Кожного року цей день присвячується глобальним проблемам, що стоять перед людством і проводиться під різними девізами. 2020-й рік оголошений Міжнародним роком працівників сестринських та акушерських служб. Світова спільнота намагається привернути увагу до життєво важливої ролі медичних сестер та акушерів в системі охорони здоров’я.

Всесвітній день здоров’я – це глобальна кампанія, яка намагається привернути увагу кожного громадянина нашої планети до проблем охорони здоров’я, з метою проведення спільних дій для захисту та зміцнення здоров’я та формування здорового способу життя.

Міні галерея


Березень
Травень