Міжнародний День рідної мови в НН інституті економіки та бізнес-освіти

  • Дата публікації: 24.02.2020

21 лютого світова громадськість відзначає Міжнародний День рідної мови. Історія свята має трагічний початок. 21 лютого 1952 року в Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони використання в країні бенгальської мови. Відтоді цей день у Бангладеші став днем полеглих за рідну мову, але лише у жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови.

В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню мов національних меншин, Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

З нагоди відзначення цієї події в НН інституті економіки та бізнес освіти відбувся захід «Там, де живе рідна мова, живе Український народ», де викладачі та студенти мали можливість поринути в атмосферу любові і добра та насолодитися красою рідного слова.

Словом про рідну мову захід відкрила заступник директора інституту з виховної роботи Олена Гарник, наголосивши на значенні рідної мови для формування духовності кожної особистості, а значить для всього народу.

Бібліотека також долучилася до цього свята і для студентів та викладачів інституту економіки та бізнес-освіти підготувала підбірку підручників, монографій та словників з української мови.

Захід пройшов під гаслом: «Шанувати, захищати українську мову і примножувати її незрівнянне багатство та передати у спадок наступним поколінням!»

Міні галерея


Червень
Серпень