Подорож до Львова

  • Дата публікації: 08.01.2020

25 грудня 2019 року студенти першого курсу ННІ економіки та бізнес-освіти спеціальностей Готельно-ресторанна справа  та Туризм здійснили триденну подорож до міста Лева. Метою поїздки було ознайомлення з туристично-рекреаційними ресурсами Львова та його традиціями.

Львів – єдине українське місто, яке входить до сотні найпопулярніших туристичних напрямків світу. Тут знаходиться найбільша кількість пам’яток архітектури в Україні, а також відбувається чимало цікавих заходів та фестивалів. Крім того, у Львові часто проводять різні свята, ярмарки та концерти. Поїздка відбулася під час святкування католицького Різдва. 

Знайомство з містом розпочалося від залізничного вокзалу по найдовшій вулиці Львова – Городоцькій, з архітектурними пам’ятками та культовими спорудами.

Класичний Львів – площа Ринок і навколишні вулиці. Кожен будинок тут має свою історію. Їх зазвичай будували на замовлення заможних купців, графів, послів. Чорна кам’яниця, Кам’яниця Бандінеллі, Палац Любомирських, Венеційська кам’яниця та інші. Не можна оминути величних храмів, які височіють у центрі міста. Серед них можна виділити Костел і монастир бернардинів, Домініканський собор, Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці та Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла. 

Усі вулиці, які йдуть паралельно та перпендикулярно до площі Ринок, переповнені місцями, де можна відпочити та перекусити. Це місця де можна знайти легендарну «Дзиґу» та «Вірменку», а також «Гасову лямпу» та порівняно молодий, але цікавий «Доктор Фауст». З висоти пташиного польоту – Високий замок або Лиса гора. Це найвищий пагорб міста з висотою 413 метрів над рівнем моря. 

Студенти також мали можливість ознайомитися з сучасними технологіями обслуговування у закладах ресторанного господарства.  Львів відомий своїми кав’ярнями та рестораціями, яких налічується понад 800 закладів.

Неможливо передати словами всю красу і велич Львова. В цьому уславленому місті варто побувати кожному. Відвідавши його раз, знову і знову хочеться повернутись до нього.

 

Міні галерея


Лютий
Квітень