Участь викладачів кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом в бізнес-форумі «SMARTINVEST – 2019: конвергенція науки та бізнесу»

  • Дата публікації: 05.12.2019

За результатами міжнародного інноваційного бізнес-форуму «SMARTINVEST – 2019: конвергенція науки та бізнесу», у якому взяли участь викладачі кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом, 29 листопада 2019 р. було проведено лекцію-диспут для викладачів та студентів НН інституту економіки та бізнес-освіти.

Ключовими темами для обговорення на форумі стали питання пріоритетів та механізмів залучення інвестицій в інновації, соціально-економічні ефекти розвитку індустрії 4.0 для України, а також механізми стимулювання взаємодії між науковими центрами і бізнесом. Тому лекція-диспут була присвячена процесу діджиталізації у всіх сферах економіки України.

Алла Гуменюк, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом пояснила всім присутнім, що під діджиталізацією прийнято розуміти трансформацію, проникнення цифрових технологій щодо оптимізації та автоматизації бізнес-процесів, підвищення продуктивності та покращення комунікаційної взаємодії зі споживачами. Діджиталізація сьогодні є головним чинником економічного зростання. Це один із головних факторів зростання світової економіки в найближчі 5–10 років. Серед основних сфер, які може охопити діджиталізація, можна виділити медицину, будівництво, енергетику, освіту.

Наразі, найбільш реальною вважається діджиталізація освіти. Сьогодні це головний тренд розвитку освітніх систем майже в усіх країнах світу. Тому наприкінці лекції студенти оцінювали ступінь діджиталізації свого навчального закладу та пропонували заходи запровадження цифрових технологій у навчання.

 

Міні галерея


Березень
Травень