Міжнародний день боротьби з корупцією

  • Дата публікації: 10.12.2019

Міжнародний день боротьби з корупцією відзначається щорічно 9 грудня з ініціативи Організації Об’єднаних Націй.

У цей день 9 грудня 2003 року в мексиканському місті Меріда на політичній конференції була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції (ухвалена Генеральною асамблеєю ООН 31 жовтня 2003 року). Міжнародний договір передбачає заходи із запобігання корупції, покарання винних, а також механізми міжнародної співпраці в боротьбі з нею. Він зобов’язує держави-члени ООН проводити політику протидії корупції, схвалити відповідні закони і заснувати спеціальні органи для боротьби з цим явищем.

Конвенція набула чинності в грудні 2005 року після її ратифікації 30 країнами. Україна ратифікувала цю угоду 18 жовтня 2006 року.

Викладачами кафедри економіки та соціально-поведінкових наук НН інституту економіки та бізнес-освіти Євгеном Підлісним і Тетяною Черниш була проведена відкрита лекція на тему: «Корупція – негативне соціальне явище» для студентів першого курсу. В рамках лекції викладачі ознайомили першокурсників з негативними висновками цього явища, роз’яснили вимоги діючого антикорупційного законодавства, щодо попередження та боротьби з цим явищем, наголосили на відповідальності за корупційні правопорушення. Також фахівці розповіли про превентивні заходи з протидії цьому явищу.

Вчимося бути чесними громадянами України. Корупції скажемо Ні! Твоє Ні має значення!

 

Міні галерея


Березень
Травень