Студенти ННІ економіки та бізнес-освіти відвідали Мистецький центр «Шоколадний будинок»

  • Дата публікації: 11.11.2019

5 листопада 2019 року студентський актив НН інституту економіки та бізнес-освіти разом із доцентом Ольгою Бовкун відвідали в місті Київ будинок на вул. Шовковичній – колишня садиба відомого купця і мецената Семена Семеновича Могилівцева, побудований у 1901 році талановитим архітектором Володимиром Миколайовичем Ніколаєвим і названий киянами «Шоколадним будинком» за характерний колір і багатий декор фасадів.

Під час екскурсії старовинним будинком студенти дізнались про  історію будівлі, про характерні для багатих особняків кінця ХІХ – початку ХХ ст. композиційні та планувальні рішення будинку. Варто зазначити, що архітектурне вирішення головних фасадів, звернених у бік вулиць Шовковичної та Пилипа Орлика, оформлено в стилі італійського ренесансу і є чи не єдиним у Києві взірцем споруди такого типу.

Віталій Олійніченко, студент спеціальності Маркетинг звернув увагу на те, що особливу архітектурно-художню цінність, що не має аналогів у Києві, представляють інтер’єри особняка, в декорі яких відтворено мотиви майже всіх історичних стилів, які й дали назви кожній залі: Мавританська, Ренесанс, Модерн (Сецесія), Рококо, Візантійська, Французька.

«Стелі і стіни залів особняка багато прикрашені розписами, ліпниною, різьбленими дерев’яними панелями. Викликають захоплення автентичні венеційські дзеркала, різьблені двері та підвіконня, рами фасадних вікон, фігурне лиття огородження мармурових парадних сходів. У залі Модерн збереглися віконні вітражі, які є зразком прекрасної роботи і високого художнього смаку», – поділилася враженнями, студентка спеціальності Готельно-ресторанна справа.

Враження від екскурсії були незабутніми і немов перенесли всіх в старовинні середньовічні часи!

Міні галерея


Березень
Травень