Скарби Трипільської культури: минуле та сучасне

  • Дата публікації: 12.11.2019

З метою вивчення і дослідження історико-культурної спадщини Черкащини, викладачами кафедри технології та організації туризму і готельно-ресторанної справи для студентів спеціальності Туризм організовано екскурсію до Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура», діяльність якого направлена на охорону, дослідження і популяризацію трипільської культури.

Директор заповідника, Владислав Чабанюк ознайомив відвідувачів з історією однієї з найбільш цікавих і загадкових археологічних культур Європи, нині визнаної найдавнішою землеробською культурою – Трипіллям. В околицях села Легедзино рошташовувалося найбільше поселення часів трипільської культури, яке існувало 4-6 тис. р. до н. е., займаючи площу 200 тис. кв. км території сучасної України.

Екскурсанти ознайомилися не лише з артефактами, зібраними під час археологічних розкопок на території поселень-гігантів, які свідчать про культуру, побут, звичаї трипільців, а і дізналися про уклад їхнього життя.

Вивчення туристично-культурних регіонів України дають можливість формувати бачення розвитку майбутніх поколінь у вміннях минулих цивілізацій.

Міні галерея


Березень
Травень