Лєшно та Вроцлав – одні з найчарівніших міст Польщі

  • Дата публікації: 07.11.2019

Я, студентка ІV курсу НН інституту економіки та бізнес-освіти, Бурдужа Ірина в рамках проекту «Українсько-польська молодіжна школа сталого туризму «Подорожуй і поважай!»» разом з групою викладачів та студентів відвідала країну Польща. Проживали та переймали досвід, проводили різноманітні навчальні та розважальні програми в Державній вищій школі  професійної освіти імені Я.А. Коменського  у м. Лєшно.

Лєшно – місто замків, костелів і неспішного життя. Про насичену подіями життя Лєшно досі нагадують багато пам’ятників архітектури, що збереглися в місті і викликають великий інтерес у туристів. Вражає іноземців краса міської ратуші XVIII ст., побудованої в стилі барокко, храму Св. Миколая  XVII ст. з приголомшливими по красі архітектурними формами і вівтарями. Лєшно славиться не тільки історичними пам’ятниками архітектури, але й різноманітною спортивною інфраструктурою.

Вроцлав – це те неймовірне місто, де на кожному кроці є можливість знайти щось незвичайне і красиве. Місто часто називають «Північною Венецією», тому що через нього протікає 5 річок. Саме тут туристи милуються різнокольоровими, ніби казковими будиночками.  Місто славиться великою кількістю костелів, університетів, ландшафтів та музеїв. Відвідали Музей природної історії Вроцлавського університету, який є найбільшим закладом подібного роду в Польщі. Одним з найцінніших експонатів в колекції музею є скелет гігантського лося. Родзинкою колекції є єдиний в Польщі повний скелет найбільшою тварини, яка коли-небудь жила на землі, а саме синього кита.

Кожне місто неповторне, зі соєю історією то своїм способом життя.

Дякую ННІ економіки та бізнес-освіти за такі неймовірні емоції та враження. В цих містах насолоджуєшся життям старого міста, відчуваєш ритм бізнес-центрів і вловлюєш індивідуальний ритм міста.

Міні галерея


Лютий
Квітень