Екскурсія до Музею-квартири Павла Тичини

  • Дата публікації: 20.11.2019

14 листопада студенти та викладачі НН інституту економіки та бізнес-освіти на чолі з директором – Ольгою Чирвою в межах заходів з нагоди святкування Міжнародного дня студента здійснили екскурсійну поїздку до м. Київ.

Екскурсійний день розпочався із відвідин Музею-квартири Павла Тичини. Павла Тичину ми знаємо, передусім, як ліричного поета, проте він був також відмінним художником та музикантом. Справжнім відкриттям для присутніх стала інформація про те, що Павло Григорович був ще й економістом.

Літературно-меморіальний музей-квартира присвячений життю і творчості поета. Його прикрашають десятки унікальних витворів мистецтва. Якщо мета більшості музеїв – відтворити чи створити певну атмосферу, то музею-квартирі Павла Тичини достатньо берегти те, що є. Відвідати цей музей – наче поринути у час відомого діяча, відчути плин подій, а пізнавши детальну історію про життя цієї неординарної особистості, зрозуміти мотиви його вчинків.

Відвідування музею-квартири Павла Тичини викликало інтерес ще й з огляду на те, що наш університет понад пів століття носить ім’я видатного поета. Директор музею Євгенія Слизюк, дізнавшись про це, подарувала на згадку щойно перевидану проілюстровану збірку поетичних творів Павла Тичини «Сонячні кларнети» – найкращий зі здобутків поета на шляху творчої реалізації.

Міні галерея


Червень
Серпень