Подоружуй і поважай!

  • Дата публікації: 28.10.2019

На сьогоднішній день туризм став явищем, що увійшло у повсякденне життя майже третини населення планети. Серед основних завдань проекту «Українсько-польська молодіжна школа сталого туризму «Подорожуй і поважай!» є отримання знань та вивчення польського досвіду у сфері туризму.

Польща відома як центр міжнародного туризму. В Польщі є буквально все, чого так шукають туристи і мандрівники: і замки та споруди, що просякнуті наскрізь історією, і сучасні хмарочоси та бізнес-центри, і торгово-розважальні комплекси

Учасники проекту мали можливість відвідати маленьке містечко Ридзина, яке є прикладом барокової архітектури Польщі. Є у місті і бароковий замок, один з найбільших у Великопольщі. Замок відбудовували 19 років, який майже до тла був зруйнований. На сьогоднішній день замок має своє життя: це екскурсії, готель, міні конференції і інші заходи, які дозволяють утримувати замок.

Прикладом продовження сімейних традицій та ремесла є завод скла у Польщі. Як зазначив власник: виробництво повністю автоматизоване, хоча на контролі якості працюють люди, що дало можливість зберегти робочі місця. На території заводу збережено цех, де ручною працею виготовляли скло.

Познань є спортивним містом; тут розвивається чимало видів спорту. Міський стадіон в Познані ‒ багатофункціональний стадіон в місті. Стадіон є домашньою ареною футбольного клубу «Лех». Споруда вміщує 41 609 глядачів. Учасники проекту мали можливість зустрітися з Володимиром Костевичем ‒ український футболіст, захисник польського клубу «Лех». «Зірка Карпат» (нагорода найкращому футболістові клубу): 2013 і 2015. Виступав за молодіжну збірну України.

Проект «Українсько-польська молодіжна школа сталого туризму «Подорожуй і поважай!» здійснювався  у рамках діяльності Українсько-Польської Ради обміну молоддю та за фінансової підтримки Мінмолодьспорту.

Міні галерея


Березень
Травень