Науково-практичний семінар «Особливості формування місцевих бюджетів в умовах децентралізації»

  • Дата публікації: 04.10.2019

В умовах економічних перетворень значна роль відводиться місцевим бюджетам, які мають значний вплив на соціально-економічний розвиток регіонів, життєвий рівень населення та розмір надання суспільних послуг. Вагоме місце в цьому посідає організація обліку в новостворених об’єднаних територіальних громадах. За ініціативи кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки ННІ економіки та бізнес-освіти відбувся науково-практичний семінар на тему «Особливості формування місцевих бюджетів в умовах децентралізації».

Радник з фінансових питань Паланської сільської ради Вікторія Бабич розповіла про особливості бюджетів об’єднаних територіальних громад на прикладі бюджету Паланської об’єднаної громади та можливості збільшення фінансових надходжень до них. Ольга Ярошенко, начальник фінансового відділу Дмитрушківської сільської ради, наголосила на ефективному витрачанні бюджетних коштів, розповіла про процес моніторингу та оцінки ефективності виконання бюджетних програм у Дмитрушківській ОТГ. Практикою залучення грантових коштів на розвиток Веселівської ОТГ Запорізької області поділився Олексій Дяченко, заступник селищного голови з питань економічного розвитку та інвестицій. Олеся Дем’янишина розглянула  відмінності у організації та веденні обліку в територіальних об’єднаннях, акцентуючи увагу на  існуванні прямих міжбюджетних відносин, що вносить відповідні корективи у формування і розподіл бюджетних коштів та можливості самостійного розпоряджання наявними ресурсами. Наталія Станіславчук поділилась досвідом участі громадськості у формуванні місцевих бюджетів та запропонувала можливості її розширення.

Науково-практичний семінар проходив у жвавій дискусійній атмосфері. Науково-педагогічні працівники, представники органів місцевого самоврядування та студентська молодьобговорили і поділилися своїми думками й досвідом щодо проведення реформи місцевого самоврядування та формування місцевих бюджетів.

Міні галерея


Березень
Травень