Студенти ННІ економіки та бізнес-освіти відвідали показ фільму «Заборонений»

  • Дата публікації: 13.09.2019

«Бо вже не я – лише жива жарина
горить в мені. Лиш нею я живу.
То пропікає душу Україна –
та, за котрою погляд марно рву»

 Василь Стус

   Почуття поваги, відданості, обов’язку до Батьківщини та відповідальності перед нею виховується ще з дитинства. Спершу батьками у сім’ї, потім в освітніх закладах, а згодом у суспільстві. Вагомий відбиток на формування патріотизму роблять історичні події країни. На жаль, деякі дані історії нашої держави перекручені або маловідомі широкому колу осіб.
   Керівництво та викладачі НН інституту економіки та бізнес-освіти, з метою підвищення рівня патріотизму серед студентів, їх всебічного розвитку та покращення знань 10 вересня організували перегляд документального фільму «Заборонений» у кінотеатрі «Filmax». Фільм, заснований на реальних подіях, описує образ часу й уособлення боротьби з радянським режимом, на прикладі останніх років життя поета-шістдесятника Василя Семеновича Стуса. Будучи молодим поетом, він кинув виклик тоталітарній системі, говорив про те, про що мільйони мовчали, не зміг змиритися з безправним становищем українців. Один із перших виступив з протестом на масові політичні репресії в Радянському Союзі, тим самим зірвавши прем’єру фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Його не зупиняло ніщо – ні звільнення, ні ув’язнення, ні заслання.
   Василь Стус був патріотом України, ніколи не відмовлявся від своїх слів, завжди домагався справедливості. За це і заплатив своїм життям.
   Похід до кінотеатру на перегляд фільму був символічним. Адже 4 вересня 1985 року у виправній колонії перестало битися серце видатного представника дисидентського руху.

Ольга Корнєєва, студентка 23 групи.

Міні галерея


Березень
Травень