Міжнародний день грамотності

  • Дата публікації: 13.09.2019

«Мова – коштовний скарб народу»

 Іван Франко

   Викладачами кафедри економіки та соціально-поведінкових наук 10 вересня 2019 року організовано виховну годину, присвячену Міжнародному дню грамотності. 8 вересня ввійшло в історію знаменних подій, що відзначаються ООН, невипадково, адже саме в цей день в 1965 році, в Тегерані пройшла Всесвітня конференція з ліквідації неграмотності.
   Завідувач кафедри Олександр Кірдан свій виступ розпочав словами Генерального директора ЮНЕСКО Одре Азула: «…Облік мовного розмаїття в процесі освіти і поширення грамотності є ключовим елементом розвитку інклюзивних товариств, заснованих на принципах поваги різноманітності і відмінностей та захисту людської гідності».
   В обговоренні взяла участь доцент кафедри практичного мовознавства  Валентина Авраменко, яка зазначила, що грамотність – великий поступ у розвитку людської цивілізації, яка досягла вражаючого прогресу у цій сфері. Кількість грамотних людей у світі сягає близько чотирьох мільярдів. Боротьба з неписьменністю на сьогодні залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а близько 100 мільйонів дітей не ходять до школи.
   Наприкінці свого виступу промовець провела тестування зі студентами НН інституту економіки та бізнес-освіти на перевірку орфографічних, орфоепічних знань та навичок.

 

Міні галерея


Березень
Травень