Тренінг «Особисті фінанси та заощадження»

  • Дата публікації: 21.03.2019

Як розумно розпорядитися особистими фінансами та заощадити на власну мрію – головні питання тренінгу «Особисті фінанси та заощадження» в рамках проекту «Університет-школа: атмосфера довіри», що проведено 19 березня 2019 року під час Всесвітнього тижня грошей в Україні (Global Money Week).

«Молодь потрібно навчати фінансовій грамотності – здатності приймати обґрунтовані рішення і здійснювати ефективні дії у фінансових сферах для реалізації життєвих цілей та планів», – наголошує Наталія Станіславчук, викладач кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки  НН інституту економіки та бізнес-освіти.

За підтримки заступника директора навчально-виховної роботи Наталії Мельник та педагога-організатора Марини Ярової учасниками тренінгу стали учні 9 та 11 класів Уманської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12 з поглибленим вивченням англійської мови.

Під час тренінгу Наталія Станіславчук в інтерактивній формі повідала учням про фінансову грамотність, ознайомила їх з поняттями «збереження» та «накопичення», а також розповіла про способи оптимізації витрат. Далі кожен з присутніх міг представити особистий бюджет і переконати інших, що його бюджет є ефективним та раціональним. Наостанок, під час проведення ділової гри учасники перетворювали свої мрії в фінансові цілі та шукали шляхи їх досягнення. Гра, яка виявилась надзвичайно захопливою та помітно активізувала учнів, сприяла прояву ними нестандартності мислення та готовності застосовувати креативні підходи до досягнення власної мети.

Під час заходу учасники продемонстрували активність, проявили палкий інтерес до теми заощаджень та розповіли про особистий досвід у цій сфері.

Міні галерея


Лютий
Квітень