Зима, що нас змінила…

  • Дата публікації: 22.02.2019

«Це було тут. Це було з нами. Це було на наших руках». Так бачила революцію Гідності Марія Назарова. Вона – волонтер медичної служби Майдану, вона – та, хто рятував життя людям, які постраждали в 2014 році під час збройного придушення мирної акції протесту на майдані Незалежності в Києві. В результаті сутичок загинуло 104 особи. Відтоді, з 18 до 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні.

З метою підвищення рівня патріотичності та ознайомлення студентів НН інституту економіки і бізнес-освіти зі страшними подіями лютого 2014 року, куратори Максим Барвінок, Наталія Білошкурська та Наталія Станіславчук 21 лютого організували нам, студентам 13, 14 та 31 груп перегляд фільму «Герої Небесної Сотні. Зима що нас змінила». В основі фільму лежать історії всіх учасників Майдану: медичного працівника, сотників, ройових, волонтерів та учасників акцій протесту.

Від тих історій у кожного з нас волосся ставало дибки, але найбільше вразила розповідь учасника Володимира Голоднюка. Адже він не просто протестуючий, він – батько Устима Голоднюка, Героя Небесної Сотні. Володимир вийшов на Майдан разом з сином та, на жаль, повернувся один. Він детально розповів про кожен день боротьби, про спілкування з Устимом та про той жахливий день, коли син не відповів на телефонний дзвінок. Слухати розповідь про пошуки Устима татом без сліз неможливо.

У 2014 році більшості з нас не виповнилось ще й 15 років, тому ці події ми сприймали поверхнево, не розуміли катастрофічності ситуації, глибину людського горя. Коли вже минула п’ята річниця, ми завдяки цьому фільму сприйняли революцію Гідності зовсім в іншому значенні. Під час перегляду фільму в аудиторії панувала тиша. Кожен поринув у ті часи знову, замислився про ціну життя та спокій, про своїх батьків і рідних.

 

Ольга Корнєєва, студентка 13 групи

 

Міні галерея


Березень
Травень