Крути: історія минулого – у духовність сучасного

  • Дата публікації: 13.02.2019

«Герої не вмирають» – вони вічно в наших душах,

Як всі, хто в попередніх війнах, захищали рід від бід…

А. Карасевич

 

Прем’єра фільму  «Крути 1918» присвячена роковинам історичних подій, які відбувалися на території України 100 років тому, проходить в кінотеатрах України. Студенти 2 курсу спеціальності «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» з куратором Оксаною Литвин долучилися до перегляду історичного екшену  «Крути 1918».

Аудиторія глядачів мала можливість ознайомитися із історичними постатями, які вершили долю України у великий 1918 рік. 29 січня 1918 року, біля залізничної станції Крути, відбувся оборонний бій українського війська проти російсько-більшовицької армії. У той період часу – це була знакова  подія у становленні української державності та незалежності. Серед українських захисників переважно були студенти, гімназисти та курсанти Київських навчальних закладів, які не мали попереднього військового досвіду. Фільм сповнений патріотизму, відданості та любові до Батьківщини. Зовсім юні вояки – крутенці, не замислюючись про смерть, йшли на ворожі кулі за незалежність України.

Після перегляду кінострічки глядачі обговорили, як історія 100-річної давнини перегукується із сучасними українськими реаліями – Майданом, окупацією частини території країни, війною на Сході і тому виникає необхідність доносити до свідомості молоді зміст історичних сторінок нашого минулого та підкреслювати їх державотворчу важливість.

Міні галерея


Березень
Травень