Інституційний репозитарій УДПУ – можливість для науковців інтегруватися у міжнародне освітньо-наукове середовище

  • Дата публікації: 25.02.2019

Відповідно до вимог сьогодення у контексті інформаційного забезпечення навчальної та наукової діяльності закладів вищої освіти особливо актуальною є проблема розміщення наукових та навчально-методичних розробок у відкритому доступі. 

Публікації науковців у відкритому доступі є доступними для великої кількості читачів, що значно збільшує індекс цитування та інтегрування у світову структуру наукових досліджень. Одним із шляхів популяризації та використання відкритого доступу є використання Інституційного репозитарію.

У контексті даної проблеми 22 лютого 2019 року науково-педагогічні працівники НН інституту економіки та бізнес-освіти взяли участь у навчальному семінарі «Робота з Інституційним репозитарієм Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини». Ініціатором заходу виступив фахівець відділу науково-технічного розвитку та європейської інтеграції Євгеній Гаращук.

Під час роботи семінару обговорювались актуальні питання, зокрема щодо особливостей цитувань та індексування, завантаження англомовних наукових праць, аспектів пошуку необхідної інформації. Євгеній Михайлович наголосив на важливості поширення результатів наукових досліджень працівників університету в сучасному просторі цифрових комунікацій.

За результатами роботи семінару учасники резюмували, що робота з Інституційним репозитарієм – це перспективний напрям діяльності, яка відкриває нові можливості інформаційного забезпечення навчального процесу та наукової діяльності науковців закладу вищої освіти.

Міні галерея


Лютий
Квітень