Бізнес-школа допомагає втілювати в життя підприємницькі ідеї молоді

  • Дата публікації: 28.02.2019

«Самі по собі ідеї цінні, але всяка ідея зрештою – тільки ідея.

Завдання в тому, щоб реалізувати її практично»

Г. Форд

 

Відкрити власну справу не так вже й складно. Найголовніше – подолати страхи й повірити у власні сили. Багато успішних бізнесменів починали свою діяльність з незначного, проте зуміли досягти значних успіхів.

Допомогти учням шкіл Уманщини розібратись у сфері бізнесу та отримати економічні знання, які можна реалізувати на практиці, дозволяє освітній проект «Бізнес-школа». Так, 25-26 лютого 2019 року на базі НН Інституту економіки та бізнес-освіти відбувся тренінговий курс «Бізнес-план та методика його складання». Куратор заходу Олександр Богашко, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом висвітлив прикладні аспекти бізнес-планування, створення і розвитку малого підприємства та розкрив особливості підготовчої, початкової та основної стадій розробки та презентації бізнес-плану.

Під час заняття старшокласники ознайомились з особливостями розробки таких розділів бізнес-плану, як: галузь, підприємство, продукція; дослідження ринку; маркетинг-план; виробничий план; організаційний та фінансовий план.

Кожен з учасників тренінгу вирішив підготувати особистий бізнес-план започаткування власної справи, адже його розробка забезпечує вирішення таких завдань: чітке формулювання цілей; розрахунок конкретних кількісних показників; визначення необхідних об’ємів фінансування i пошук його джерел; виявлення труднощів i проблем, з якими прийдеться зіткнутися в ході реалізації проекту.

Міні галерея


Лютий
Квітень