Як студенти НН Інституту економіки та бізнес-освіти Вареники ліпили…

  • Дата публікації: 22.12.2018

13 грудня одне з великих та улюблених свят – день св. Андрія Первозваного, або, як у народі називають, свято Калити. З цим днем пов’язана значна кількість різноманітних звичаїв, обрядів і повір’їв, а також угадування майбутньої долі, ворожіння, ритуальне кусання калити.

На свято Андрія студенти Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти влаштували розважальне дійство у вигляді майстер-класу. Вже традиційно третій рік поспіль святкування відбуваються у гуртожитку. Одним з обов’язкових атрибутів “андріївських вечорниць” є вареники.

Наготувати вареників на всіх – справа непроста. Анастасія Чернобай, студентка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» каже: «Щорічно ми готуємо вареники. Ця традиція збереглася від наших предків і прийшла до нас. І ми теж хочемо, щоб надалі вона переходила з покоління у покоління».

Руслан Ляшко, голова студентського управління інституту зазначив, що за традицією, у День святого Андрія обов’язково потрібно їсти вареники ‒ щоб бути щасливим у прийдешньому році.

До ліплення вареників приєдналися й першокурсники, які з задоволенням поринули в атмосферу свята. Кожен бажаючий міг спробувати свої сили у кулінарному квесті. Здавалося б, ліпити справжні вареники в гуртожитку навряд чи доведеться, адже студентське життя рідко залишає для цього час. Але свято Андрія Первозваного дарує таку можливість усім мешканцям гуртожитку.

Відбулось і головне дійство свята – кусання калити. Парубки були активними учасниками цього обряду. Дуже гарно вжився у роль пана Калитинського викладач кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом Максим Барвінок.

У веселощах, забавахі піснях пройшло це веселе й колоритне дійство зі збитками, жартами, пустощами, які дозволяються тільки в Андріївську ніч.

Загалом, захід пройшов у теплій дружній атмосфері, студенти спілкувалися, жартували, що залишило неповторні спогади у всіх учасників.

Міні галерея


Березень
Травень