Науково-практичний семінар кафедри економіки та соціально-поведінкових наук

  • Дата публікації: 06.11.2018

За ініціативою викладачів кафедри економіки та соціально-поведінкових наук 30 жовтня 2018 року відбувся науково-практичний семінар на тему: «Формування ефективної моделі розвитку підприємства в умовах інноваційної економіки». У роботі семінару взяли участь викладачі, студенти НН Інституту економіки та бізнес-освіти і підприємці регіону.

Олександр Кірдан, завідувач кафедри економіки та соціально-поведінкових наук, наголосив, що у формуванні нової концепції вищої освіти вагомим є забезпечення єдності науки та практики. В умовах сьогодення актуальними є нові підходи в системі освіти, результатом якої має бути виховання «інноваційної людини».

Олена Гарник, доцент кафедри економіки та соціально-поведінкових наук, у своїй доповіді «Тенденції розвитку інноваційних процесів в Україні» зазначила, що інноваційні процеси в економіці України не набули вагомих масштабів  та за рівнем технологічності українська промисловість на третину позаду від показників ЄС, за часткою хай-тек-продукції в експорті відстає у чотири-вісім разів, за енергоефективністю – у десятеро.

Віталій Митник та Олександр Штангей зосередили увагу на інноваційності підходів в реалізації бізнес-ідей та впровадження інновацій у логістичну та іншу діяльність підприємств.

Усі виступи учасників семінару супроводжувались низкою запитань та наукових дискусій, що свідчить про актуальність теми науково-практичного заходу. Обговорені на заході питання в подальшому знайдуть своє застосування в навчальному процесі та практичній діяльності.

Червень
Серпень