Науково-практичний семінар «Гармонізація бухгалтерського обліку та фінансової звітності України з міжнародними стандартами»

  • Дата публікації: 23.10.2018

В умовах інтеграції України до Європейського союзу перед нашою державою постала потреба у реформуванні національної системи бухгалтерського обліку та звітності, що дозволить усунути існуючі економічні та торгівельні бар’єри, а також сприятиме залученню іноземних інвестицій.

    11 жовтня 2018 року кафедрою фінансів, обліку та економічної безпеки було проведено науково-практичний семінар «Гармонізація бухгалтерського обліку та фінансової звітності України з міжнародними стандартами».

    Семінар розпочався із вітального слова завідувача кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки, кандидата економічних наук, доцента Максима Слатвінського, який наголосив на актуальності обговорення питань науково-практичного семінару та представив його учасників.

    На науковому зібранні, зокрема, виступили Інна Бержанір, старший викладач кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки, кандидат економічних наук; Олеся Дем’янишина, доцент кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки, кандидат економічних наук; Олена Ареп’єва, головний бухгалтер Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини; Наталія Cкрипник, бухгалтер Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Фахівці порівняли світові організаційні моделі обліку, відзначили їх особливості та можливість застосування для національної системи обліку в сучасних умовах. З учасниками семінару було проведено тренінг «Трансформація форм, методів і організації бухгалтерського обліку в умовах імплементації законодавства України до вимог європейських стандартів».

    В результаті науково-практичного семінару учасники дійшли висновку, що в Україні створені всі необхідні передумови для гармонізації національної і міжнародної системи бухгалтерського обліку й фінансової звітності, а основна роль в цьому відводиться взаємодії держави та підприємств.

dig burst

dav

Міні галерея


Березень
Травень