Академічна доброчесність: навчання заради успіху

  • Дата публікації: 17.10.2018

17 жовтня 2018 року на базі НН інституту економіки та бізнес-освіти відбулась зустріч зі студентами першого курсу на тему «Академічна доброчесність: навчання заради успіху».

 Старший викладач кафедри економіки та соціально-поведінкових наук Євген Підлісний зазначив, що питання академічної доброчесності знаходиться не лише в площині «покарання» – це питання формування культури доброчесної академічної поведінки.

Проблема плагіату актуальна від моменту списування до незаконного запозичення чужого тексту. На разі, студенти займаються написанням наукових тез, статей, курсових робіт, тому грамотний і справедливий підхід до формування власних наукових здобутків сформує доброчесну поведінку майбутніх фахівців, як наслідок – успішної країни.

  Згідно з пунктом 3 статті 58 Закону України «Про вищу освіту» науково-педагогічні, наукові та педагогічні працівники закладу вищої освіти зобов’язані дотримуватися в освітньому процесі та науковій (творчій) діяльності академічної доброчесності та забезпечувати її дотримання здобувачами вищої освіти. Зі свого боку, особи, які навчаються у закладах вищої освіти зобов’язані виконувати вимоги освітньої (наукової) програми (індивідуального навчального плану (за наявності), дотримуючись академічної доброчесності та досягати визначених для відповідного рівня вищої освіти результатів навчання (пункт 3 статті 63 Закону України «Про вищу освіту»).

 Захід пройшов в доброзичливій атмосфері, за активного обговорення студентами їх розуміння академічної доброчесності.

 

Міні галерея


Лютий
Квітень