Розвиток фінансової культури нового покоління нашої держави

  • Дата публікації: 30.03.2018

Сучасний світ неможливо уявити без фінансів. Використання фінансової інформації, застосування фінансових знань є необхідним елементом будь-якого напряму діяльності людини.

Викладачі кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки НН Інституту економіки та бізнес-освіти відвідали школи Уманського та Христинівського району Черкаської області, в рамках профорієнтаційної роботи університету.

14 березня 2018 року Олеся Дем¢янишина, к.е.н., доцент, провела лекцію «Цікаві факти про бухгалтера» для учнів загальноосвітньої школи у с. Христинівка. В ході зустрічі розповіла старшокласникам про особливості вибору майбутнього фаху, ознайомила зі спеціальностями інституту, переліком необхідних сертифікатів ЗНО для вступу у 2018 році, заходами для школярів, які щороку проводяться в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

19 березня 2018 року для учнів старших класів Городецької ЗОШ І – ІІІ ступенів викладач кафедри Наталія Станіславчук провела тренінг «Фінансова грамотність як запорука соціальної безпеки», у ході якого обговорювались поняття «функції грошей», «сімейний бюджет», «дефіцит» та «профіцит коштів», «заощадження», «інтернет-банкінг». Старшокласники задавали багато питань про інтернет-банкінг, шахрайство та цікавилися, як уникнути ризику, пов’язаного з шахрайством.

До школярів Доброводівського НВК, 21 березня 2018 року, завітали Олеся Дем’яншина, Наталія Станіславчук спільно з фахівцем з профорієнтації Уманського районного центру зайнятості Оленою Мартинюк. Викладачі презентували свій навчальний заклад та провели інтелектуальну гру «Фінансист», під час якої учні розширили свої знання про професії економічного спрямування та вимоги, які вони висувають до особистості.

«Україна потребує інноваційних, свіжих поглядів, які дадуть ефективний поштовх для відродження всієї фінансової системи країни» під таким девізом старшокласники взяли участь у флеш-мобі «Моя майбутня професія».

Міні галерея


Березень
Травень