А що ви знаєте про свої права споживача?

  • Дата публікації: 29.11.2017

24 листопада в НН Інституті економіки та бізнес-освіти відбулась лекція на тему: «Теорія та практика захисту прав споживачів»,  приурочена до святкування Тижня права.

Захід був проведений доцентом кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом Інною Король. Доповідач відзначила, що на сьогодні проблема прав у сфері споживання, є надзвичайно актуальною, адже наближення України до вступу в Європейський Союз потребує застосування європейських стандартів якості продукції та створення передумов для реалізації права кожного громадянина на гідний рівень отриманих послуг та спожитої продукції.

Важливим фактором у підвищенні якості продукції та наданих послуг є юридична обізнаність самих споживачів у сфері захисту своїх прав.

Права споживачів повинні превалювати над правами продавців та виробників, оскільки життя та здоров’я людини – основна цінність.

Під час зустрічі студенти дізналися про основні свої права споживачів та особливості їх реалізації щодо різних груп товарів; вивчили перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню); розглянули порядок обчислення гарантійного строку для сезонних товарів (взуття та одягу) види відповідальності за порушення законодавства в сфері захисту прав споживачів, структуру позовної заяви та багато іншого.

Для закріплення матеріалу студентам було запропоновано ряд дискусійних питань, які стосувалися даної проблематики. Активне обговорення показало високий рівень зацікавленості учасників заходу та необхідність продовження висвітлення даної теми в наступних зустрічах.

Міні галерея


Березень
Травень