Науково-методичний семінар «Менеджер з управління персоналом у XXI столітті»

  • Дата публікації: 23.09.2017

«Як легко було б управляти світом,

якби він не складався з людей!»

Фрідріх Зібург

 

20 вересня 2017 року у Навчально-науковому інституті економіки та бізнес-освіти за ініціативи кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом в рамках святкування тижня менеджменту відбувся науково-методичний семінар «Менеджер з управління персоналом у XXI столітті».

Мета семінару спрямована на вирішення актуальних питань сьогодення: обговорення основних завдань фахівця з підбору кадрів та тенденцій на регіональному ринку праці, пошук ефективних форм взаємин між керівниками та персоналом в організації, визначення основних професійних якостей та компетенцій менеджера з персоналу в сучасних реаліях.

Робота семінару розпочалася зі вступного слова доцента, заступника директора з наукової роботи інституту Людмили Чвертко, яка наголосила на актуальності тематики семінару, зазначивши, що менеджери з персоналу — це люди-універсали, які можуть виконувати роботу кадровика, рекрутера та HR-а;  вони повинні організовувати роботу колективу таким чином, щоб задовольнити потреби бізнесу. HR мотивує до роботи і досягнення поставлених цілей, створюють приємну корпоративну атмосферу, підтримують баланс між інтересами працівників і компанії.

Під час роботи семінару у доповідях та під час обговорення неодноразово відзначалися актуальність і вагомість запропонованих проблемних питань. На особливу увагу заслуговує доповідь директора Уманського районного центру зайнятості Василя Скрипника, в якій окреслені особливості роботи центру зайнятості за сучасних ринкових умов, проаналізовано ситуацію на ринку праці Уманщини, визначено принципи ефективного працевлаштування.

Досвідом роботи у сфері управління персоналом поділився із присутніми директор кадрового агентства «Умань-персонал» Дмитро Барилюк, зосередивши увагу на професійній діяльності  HR-менеджера та практичних порадах студентам щодо працевлаштування за обраною спеціальністю. Дмитро Юрійович наголосив, що успішне майбутнє нашої країни ‒ за кваліфікованими кадрами. Найважливіша роль у цій сфері належить  менеджерам з персоналу.

Наступні доповіді та теми для дискусій стосувалися кадрової політики іноземних підприємств (Наталія Побережець, викладач кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом) та формування управлінської культури керівників в організаціях (Наталія Пачева, к.е.н., доцент кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом).

За результатами обговорення питань учасники семінару визначили, що недостатньо просто володіти фундаментальними знаннями в сфері управління людськими ресурсами, важливі сильна зацікавленість у роботі, прагнення до саморозвитку і особливий рівень особистісної зрілості.

  

 

 

Міні галерея


Березень
Травень