Науковці розглянули проблеми соціально-економічного розвитку регіонів

  • Дата публікації: 24.04.2017

20 квітня 2017 року за ініціативи кафедри маркетингу та управління бізнесом на базі Навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти було проведено науково-методичний семінар «Проблеми соціально-економічного розвитку регіонів».

Метою проведення семінару було дослідження тенденцій та перспектив соціально-економічних трансформацій регіону, що є досить важливим в умовах посилення кризових явищ в економіці.

Серед гостей у науковому заході взяли участь Голова правління ГО «Уманська ліга підприємців» Наталія Марченко, заступник Голови правління ГО «Уманська ліга підприємців» Лідія Кравчук, доц. кафедри економіки, менеджменту та соціально-гуманітарних дисциплін Уманської філії ПВНЗ «Європейський університет» Інна Космідайло, доц. кафедри економіки, менеджменту та соціально-гуманітарних дисциплін Уманської філії ПВНЗ «Європейський університет» Оксана Школенко, викладачі, молоді науковці та студенти УДПУ.

У ході роботи семінару були розглянуті такі теми:  «Проблеми розвитку людського та соціального капіталів на регіональному рівні», «Модель соціально-економічного розвитку регіонів України в умовах суспільно-політичних   трансформацій», «Інноваційний розвиток «старопромислових» галузей регіону».

Відкрила семінар ст. викладач кафедри маркетингу та управління бізнесом Леся Стрембіцька, яка зазначила  актуальність питань регіонального людського та соціального розвитку, важливість адекватної оцінки соціальних процесів для прийняття управлінських рішень на регіональному рівні.

Лідія Кравчук, заступник Голови правління ГО «Уманська ліга підприємців», яка є засновником вищезгаданої організації та має величезний досвід роботи у сфері підприємництва, у своєму виступі висвітлила актуальні питання, що перешкоджають інноваційному розвитку «старопромислових» галузей регіону, удосконалення нормативно-правового середовища ведення бізнесу з боку держави.

В аспекті проблем, що були представлені до обговорення, продовжила виступ Наталія Марченко, зосередивши увагу на ролі ГО «Уманська ліга підприємців» в сприянні розвитку підприємництва  та розбудові суспільного розвитку регіонів. Вона проінформувала студентів та всіх присутніх про можливість отримання консультативної допомоги щодо започаткування власного бізнесу, особливостей оподаткування та ведення звітності з приватного підприємництва та ін. питань, що можуть виникати при його провадженні.

Проведення подібних заходів дуже важливо, адже саме вирішення соціально-економічних питань зараз є пріоритетним для нашої країни.

Міні галерея


Березень
Травень