25 січня – Тетянин день і свято всіх студентів

  • Дата публікації: 25.01.2017

Студенти – це один із прогресивних верств суспільства в усі часи. Їх сміливість і відвага до постійного втілення новаторських ідей, тяга до справжніх ідеалів свободи не раз ставала взірцем до загального наслідування, надихаючи інших і виступаючи прикладом для майбутніх поколінь.

У своєму арсеналі студентська частина нашого прогресивного суспільства має принаймні два цілком законних і безумовно офіційних привода для свята: Міжнародний день студента, який відзначається 17-го листопада і Тетянин день – 25-го січня, який можна назвати як національний День студентів. Походження останнього докорінно відрізняються від всесвітнього свята, воно більш традиційне для наших студентів і бере свій початок із середини вісімнадцятого сторіччя.

Саме 25 січня 1755 року російська імператриця Єлизавета Петрівна створила перший у Москві університет за проектом Михайла Ломоносова. З того часу Свята Тетяна вважається покровителькою студентів і педагогів.

Отже, Тетянин день – свято молодості, свято всіх тих, хто зберігає в душі вогонь творчості, жагу знань, пошуку і відкриттів. Радості вам, студенти, надії і щастя! Все у ваших руках.

Березень
Травень