Всеукраїнський форум «Стратегічне партнерство влади, освіти та бізнесу» ‒ платформа для діалогу задля творення нового майбутнього!

  • Дата публікації: 01.10.2016

В рамках святкування заходів до 400-річчя міста Умані та за ініціативи Уманської міської ради й Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 29 вересня 2016 року відбувся І Всеукраїнський Форум  «Стратегічне партнерство влади, освіти та бізнесу».

Шлях до порозуміння та подальшого успішного суспільного розвитку лежить через спілкування, бачення спільної мети і об’єднання зусиль. Всеукраїнський Форум  «Стратегічне партнерство влади, освіти та бізнесу» став унікальним майданчиком для налагодження діалогу між представниками навчальних закладів та бізнесу. В умовах надмірно динамічних змін на  ринку праці партнерство навчальних закладів і роботодавців у розробці й реалізації освітніх програм набуває особливої важливості. Такий захід дозволив ефективніше шукати шляхи взаємодії між компаніями та вищими навчальними закладами.

«Проведення такого заходу є безперечно важливим так як, Форум сьогодні є єдиною платформою, формат якої дозволяє зустрічатися представникам органів влади, вищої освіти та бізнесу, шукати та обговорювати питання, що становлять спільний інтерес, та разом віднайти відповіді на них …» зазначила доктор економічних наук, професор, директор навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Ольга Григорівна Чирва.В роботі Форуму взяли участь понад 70 учасників, серед яких представники органів місцевої влади (Бабич В.В., Шиманський О.О.), вищих навчальних закладів (Мігус І.П., Ключник А.В.), громадських організацій (Кравчук Л.Т., Марченко Н.І.) та бізнес-структур (Дробілко Ю.В.,Дворова Н.В., Животовська Н.Г. та інші).

Ключовими темами для обговорення стали:

  • креативна економіка: роль партнерства в системі «бізнес-університети-держава»;
  • вища освіта-2030: стратегічні напрями та пріоритети;
  • програма Horizon2020 та нові можливості для інтеграції українських науковців та бізнесу;
  • STEM-освіта як інструмент інноваційного розвитку України;
  • шляхи збалансування очікувань роботодавців та університетів щодо підготовки фахівців;
  • зарубіжні практики партнерства навчальних закладів і бізнес-компаній.

Учасники Форуму поділилися досвідом та обговорили можливості нового формату налагодження партнерських відносин між бізнесом, університетами та державними органами для економічного розвитку міста, регіону, країни.

Нині для розвитку партнерства необхідно також пожвавити процес комунікації бізнес-структур, вищих навчальних закладів та влади, створивши різноманітні платформи (форуми, зустрічі тощо) та поширювати найкращі приклади партнерства компаній і ВНЗ, а Всеукраїнський Форум  «Стратегічне партнерство влади, освіти та бізнесу» став першою сходинкою у розбудові системи такої новітньої співпраці.

Міні галерея


Березень
Травень