25 років незалежності. Тисячоліття – державності

  • Дата публікації: 06.09.2016

Першокурсники НН Інституту економіки та бізнес-освіти розпочали начальний рік з леції на тему: «25 років незалежності. Тисячоліття – державності».Наскрізною лінією бесіди пройшла ідея спадкоємності тисячолітніх державотворчих традицій та розуміння того, що проголошення незалежності 24 серпня 1991 року стало логічним завершенням процесу українського державотворення.

Студентам було охарактеризовано попередні етапи становлення української державності – від Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Великого Князівства Литовського та козацької держави до української державності ХХ століття.На занятті студенти дізналися про визначних діячів з різних сфер суспільного життя, які боролися за відновлення Незалежності України. Їх опір був різноманітним – хтось боровся за свободу народу, хтось за свободу творчості, думки, хтось зі зброєю в руках, а хтось – із пензлем. Підсумовуючи історію боротьби українського народу за Незалежність, студентам було наголошено, що Україна потребує молодих фахівців, котрі своєю працелюбністю, талантом, мужністю прославлятимуть Україну у світі. І саме на молодь покладається надія на розбудову Незалежної України!Керівництво НН Інституту економіки та бізнес-освіти висловлює подяку історичному факультету за сприяння в розвитку дослідницької діяльності серед студентів та за співпрацю у справі виявлення патріотизму серед української молоді.

Особливу подяку висловлюємо  кандидату соціологічних наук, доценту Бержаніру Анатолію Леонідовичу, кандидату історичних наук, доценту Лісовській  Ользі Василівні та викладачу Опацькому Ігорю Юрійовичу.

Міні галерея


Березень
Травень