Зі святом, матусі!

  • Дата публікації: 07.05.2016

Дорогі матусі, щиро вітаємо вас зі святом – Днем матері. Наші милі і любі, найкращі у світі, бажаємо щастя, даруємо квіти. Щоб сонце і зорі плекали тепло і щоб завжди здоров’я у вас було. Щоб смутку не знали, ми просимо долі, добра вам й радості, рідні, доволі. Бо людям для щастя багато не треба –  сімейного затишку й мирного неба! Нехай ваші діти й онуки – найкращі та найгарніші у світі – приносять вам радість, надію та втіху!

Фото1Історична довідка. День матері — міжнародне свято. Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже й у Львові. Ініціатором урочистостей була редактор тижневика «Жіноча доля» Олена Кисилевська.

Відтоді в другу неділю травня День Матері відзначали дуже широко. З 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, свято Матері повернулось в Україну. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня.
Щастя та краса материнства в усі віки оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково – від того, наскільки шаноблива в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній сім’ї і під опікою щасливої матері. Жінка споконвіку вважалася берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Для українців образ Матері триєдиний. Любов до рідної неньки переросла у глибоку пошану до Матері Божої, яка завжди була покровителькою українців, та невгасиму палку любов, що втілювалася у вічній боротьбі, до Матері-Батьківщини.

Березень
Травень