В рамках Всеукраїнського тижня права відбувся науково-методичний семінар

  • Дата публікації: 10.12.2015

Засідання науково-методичного семінару на тему: «Права людини і правова держава: національні доктринальні виміри» відбулося 8 грудня на базі кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки ННІ економіки та бізнес-освіти.

Модератором виступила Оксана Василівна Митяй – к. е. н., доцент кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки.

В ході засідання з темою «Права та обов’язки людини і громадянина в контексті сучасного правового життя» виступив адвокат Руслан Леонідович Дашицький, який у своєму виступі зауважив, що повага до прав людини – основний принцип Загальної декларації прав людини». Зокрема Руслан Леонідович підкреслив: «Дуже велику роль і значення у демократичних процесах, які спрямовані на реалізацію та захист прав людини, відіграє громадянське суспільство. Як тільки Україна здобула незалежність, ми прийняли цілий блок законів та актів, спрямованих на консолідацію суспільства. У нас є ознаки, елементи, база – є все, але громадське суспільство повинно стати основою діяльності держави для забезпечення конституційних норм».

У заході обговорювались нагальні питання про права людей в Україні та шляхи їх вирішення для подальших перспектив розвитку у правовій сфері. Так, Оксана Василівна зупинилася на нормах Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», якими запроваджено, окрім статусу біженця, додатковий та тимчасовий захист; ознайомила присутніх із причинами, що змушують біженців залишити свої домівки й шукати притулку чи захисту в інших країнах, якими правами вони можуть користуватись на території України, та стан їх подальшої інтеграції в українське суспільство. Також вона зазначила, що усі працівники Державної міграційної служби України під час розгляду заяв про захист керуються нормами українського законодавства, принципами об’єктивності, конфіденційності, рівності та гуманізму.Підсумовуючи, Оксана Василівна акцентувала, що метою проведеного заходу є сприяння підвищенню правової культури населення, а також інформованості про конституційні права і обов’язки громадян, можливості їх реалізації, проведення обговорення змін до Конституції України.

Міні галерея


Лютий
Квітень