Відбувся семінар на тему: «Підготовка фахівців економічного профілю: історія та сучасність»

  • Дата публікації: 23.11.2015

20 листопада 2015 року кафедрою економіки та соціально-поведінкових наук було проведено семінар на тему: «Підготовка фахівців економічного профілю: історія та сучасність». В роботі семінару взяли участь викладачі зазначеної кафедри, студенти напряму підготовки «Економіка підприємства», серед запрошених – завідувач музею університету Роман Володимирович Діденко та начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації Наталія Олексіївна Станіславчук. Після вітального слова завідувача кафедри економіки та соціально-поведінкових наук к.е.н., доцента Олександра Петровича Кірдана, всі присутні дізнались про цікаві сторінки історії університету з доповіді Р. В. Діденка, починаючи зі становлення університету у 1930 році до сьогодення; при цьому доповідач виокремлював ті події та тих особистостей, які сприяли утвердженню університету як потужного навчального закладу, генератора наукових ідей та лідера підготовки висококваліфікованих фахівців в регіоні.

Цікавим для студентів виявився той момент, що запрошена на захід Н. О. Станіславчук навчалась в УДПУ імені Павла Тичини на економічному факультеті впродовж 2003-2008 років; вона ж і поділилася з підростаючим поколінням своїм особистим спогадами про студентські роки, зазначивши при цьому, що з особливим хвилюванням завжди пригадує їх. За словами Наталії Олексіївни, для її становлення як фахівця велику роль відіграла активна участь у науковій роботі, яка була організована на факультеті.

Також багато цікавої інформації про історію підготовки фахівців саме на економічному факультеті довів до відома учасників семінару О. П. Кірдан, оскільки його викладацький стаж є близьким ровесником факультету, який нині реорганізовано в Навчально-науковий інститут економіки та бізнес-освіти.

В рамках святкування тижня спеціальності «Економіка підприємства» у підсумку семінару к.е.н., доцент Олена Анатоліївна Гарник вручила нагрудні значки студентам першого курсу як символ посвяти до лав студентів зазначеної спеціальності.Також академічним групам було вручено грамоти за підготовку стінгазет, а студентам 22 групи – грамоти за результати інтелектуальної гри з економіки, яку провела Олена Анатоліївна.

Міні галерея


Березень
Травень