Відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти

  • Дата публікації: 01.09.2015

31 серпня, в останній день літа, в університеті відбувся традиційний ритуал посвяти першокурсників у студенти. Захід розпочався з Гімну України та хвилини мовчання на знак вшанування учасників бойових дій на Сході країни.

З вітальним словом до студентів, батьків, викладачів звернувся ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Олександр Безлюдний. Він відзначив:

«Ми живемо в історичний момент – будується наша держава. Вона будується дуже важко, дуже складно. Народжується в муках. Але вона є і буде. Держава не надається і не передається. Вона відвойовується у важкій боротьбі, яка триває до сьогодні. Тому від свідомості кожного з нас залежить в якій державі ми житимемо завтра. Адже свобода — це найбільший дар, яку людина отримала тут на землі. І її ніхто не може в нас відібрати. Нехай справжній патріот живе у кожному з вас, а свобода та гідність будуть в ваших серцях, в вашій свідомості, в вашій душі. Пам’ятайте, Україна – це ви. Бажаю усім нам миру та віри в щасливе майбутнє української держави!»
Привітати нове поповнення до лав університету прийшли студенти-старшокурсники, викладачі, декани, ректорат та багато високоповажних гостей. А саме: депутат Верховної ради 1-3 скликань, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондента Національної академії правових наук України, керівник Асоціації правників України, заслужений юрист України, голова наглядової ради університету Василь Костицький, Президент міжнародної громадської організації «Асоціація милосердя «Еммануїл»», член наглядової ради університету Стіва Вебера, виконуючий обов’язки міського голови, секретар Уманської міської ради, випускник нашого університету Олександр Цебрій та інші почесні гості.
Ввійшовши в університет новими громадянами, першокурсники скріпили присягою вірність рідній Альма-Матер, давши обіцянку зберігати і примножувати її славу.
По закінченню урочистостей відбулися зустрічі кураторів академічних груп із першокурсниками та їх батьками.

Міні галерея


Березень
Травень