Виробнича практика на батьківщині Кобзаря

  • Дата публікації: 01.03.2015

Національний заповідник ,,Батьківщина Тараса Шевченка” – відомий не лише в Україні, але й у світі як культурно-освітній, науково-дослідний і туристичний центр. Його завданням є вивчення і популяризація надбання української національної і світової історико-культурної спадщини, творчості Кобзаря, історії Тарасової (Чернечої) гори.

Музейна колекція заповідника нараховує понад 20 тисяч унікальних пам’яток, окрасою яких є меморіальні речі та офорти Тараса Шевченка, рідкісні видання його творів, високохудожні твори українських та зарубіжних митців, шедеври народної художньої творчості, цінні архівні документи, фото- і кіноматеріали, аудіо- та відеозаписи знаменитих бандуристів і кобзарів. У Заповіднику діє наукова бібліотека, фонди якої сформовані із тематичної книгозбірки обсягом 23 тис. примірників.

Уже другий рік поспіль студенти четвертого курсу напряму підготовки ,,Туризм” проходять тут виробничу практику. На її початку ми побували на екскурсіях в музеї Т.Г.Шевченка та першому народному музеї Кобзаря, що має назву «Тарасова світлиця», де познайомились з життям та творчістю великого митця, дізнались цікаві факти з життя Тараса Григоровича.

Тепер ми уже самостійно проводимо екскурсії в цих музеях для відвідувачів. Це дало нам змогу закріпити на практиці теоретичні знання та вміння, здобуті під час навчання в університеті, зокрема, техніку ведення екскурсій, принципи їх побудови та методи проведення, використати різні методичні прийоми у цій діяльності.   Наша практика продовжується. Попереду нас чекають нові та цікаві етапи та види роботи у Національному заповіднику!

 

Качапкіна Марина, студентка 44 групи

Міні галерея


Березень
Травень