Уманська картинна галерея – скарбниця українського та світового художнього мистецтва

  • Дата публікації: 10.02.2015

Фахівці в галузі туризму, безумовно, є творчою особистістю, а формування професійних якостей відбувається у процесі вивчення мистецтва в цілому. У нашому місті для цього є безліч можливостей. Тому, студенти економічного факультету напряму підготовки Туризм відвідали Уманську картинну галерею, фондова колекція якої, нараховує понад 10 тисяч екземплярів.

Постійна експозиція Уманської картинної галереї має 2 відділи:відділ «Західноєвропейського та українського мистецтва XIX — початку XX ст.ст.» — тут експонуються картини західноєвропейських художників Д. Беццуолі, Ж. Б. Грьоза, Я. Сімона; серія портретів, виконаних польськими авторами кінця XIX ст. — С. Рейханом, К. Мардзевичем, Р. Крижанівським, картини німецького художника А. Буша, російського художника І. Соколова та інші.

Нас напрочуд вразила своєю красою колекція декоративно-прикладного мистецтва XIX–XX ст., зокрема – порцеляновий посуд західноєвропейських, українських та російських заводів.

У відділі «Сучасного українського мистецтва» експонуються твори українських професійних та самодіяльних художників, майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Працівники картинної галереї провели для нас змістовну і захоплюючу розповідь про історію галереї, ознайомили із культурною спадщиною Уманського району. Ми мали змогу побачити прекрасні та досконалі витвори мистецтв і зрозуміти, що українському народу слід пишатися нашими українськими митцями.

Загалом, після відвідування музею, у нас склалося чудове враження про українську художню культуру. Ми побачили сотні прекрасних досконалих витворів мистецтв і зрозуміли, що можемо пишатися нашими українськими митцями і вважаємо, що їх картини варті уваги всього світу!

Студенти 27 та 28 груп

економічного факультету напряму підготовки Туризм

Міні галерея


Березень
Травень