Нові можливості для економістів у цифровому світі

  • Дата публікації: 10.12.2014

5 грудня 2014 року викладачі економічного факультету Замулянець К.В., Король І.В, Пачева Н.О., доцент, д.е.н. Чирва О.Г., доценти Олійник К.А., Чвертко Л.А., були учасниками семінару для викладачів вищих навчальних закладів «Професійний розвиток: відкриті ресурси, цифрова наука та міжнародні публікації», що відбувся на базі в м. Київ на базі Київської Школи Економіки.

Під час роботи секцій семінару обговорювалися питання нових можливостей для економістів у цифровому світі та публікацій у міжнародних журналах. Проблеми цифрової науки та відкритого доступу розглядалися у виступах Владислава Домбровського, голови проекту PROSTOscience, відповідального редактора наукового журналу Information Technology and Economics Тетяни Ярошенко, директора Наукової бібліотеки НаУКМА, Костенко Л. Й., зав. відділу бібліометрії та наукометрії бібліотеки ім. Вернадського. Проблема етики наукових публікацій та системного підходу до плагіату розглянула у своїй доповіді Олеся Верченко, академічний директор Київської Школи Економіки. Жвавий інтерес у присутніх викликали повідомлення викладачів та співробітників Київської Школи Економіки Наталії Бистрицької, Віти Думанської, Тамари Руських, Ірини Сушко


Семінар був проведений спеціально для викладачів економічних дисциплін, які прагнуть професійного розвитку та орієнтовані на впровадження інновацій у своїй роботі. Вдале поєднання виступів експертів, обговорення новітніх тенденцій у сфері доступу до наукових ресурсів та тренінгів дало змогу викладам ВНЗ дізнатись про: доступ до відкритих академічних ресурсів та статистичних даних, інструменти для відкритої наукової співпраці, можливості здобуття грантів для викладачів, можливості публікацій в міжнародних виданнях, інструменти для виявлення плагіату.

Міні галерея


Березень
Травень