Уміння знайти спільну мову – основа успішних взаємовідносин у колективі

  • Дата публікації: 18.11.2014

Спілкування є невід’ємною частиною існування людини в соціумі. У спілкуванні виявляється людська сутність, через комунікацію  людина реалізовує себе, стверджується, вирішує питання, проблеми.

Взаєморозуміння у колективі є однією з умов швидкої адаптації до нових обставин, тому, відповідно до цієї проблеми, минулого тижня було проведено виховну годину для 33к та 37к груп спеціальностей «Маркетинг» та «Управління персоналом» (куратор Побережець Н.Б.) разом із практичним психологом УДПУ Корнієнко Наталією Леонідівною.

Протягом зустрічі Наталія Леонідівна звернула увагу на особливі зацікавлення студентів, причини важкої адаптації до нових умов. Разом зі студентами було визначено перелік якостей, які є важливими для спілкування: тактовність, впевненість у собі, доброзичливість, спільні інтереси, вміння слухати та сприймати, начитаність, багатогранність. Протягом заняття були проведені тестові завдання, психологічні ігри, за допомогою яких присутні зрозуміли свої проблеми у спілкуванні та шляхи їх вирішення.

Після заняття своїми враженнями поділилася студентка 37к групи Таня Мороз: «Особливо сподобалось, коли ми без слів доносили свої почуття одногрупникам. На перший погляд, це не складне завдання, але не всі зможуть його виконати, адже не кожен зможе показати свої почуття іншому, довіритися».

Звичайно, під час однієї зустрічі неможливо вирішити всі проблеми та знайти шляхи їх подолання, тому маємо за мету зробити такі зустрічі нашою традицією.

Міні галерея


Березень
Травень