Україна зайняла 76-е місце в рейтингу конкурентоспроможності

  • Дата публікації: 05.09.2014

3 вересня Всесвітнім економічним форумом, що займається дослідженням глобальної конкурентоспроможності країн світу вже близько 35 років, було опубліковано відповідну доповідь – The Global Competitiveness Report 2014-2015.

З 144 держав, що аналізувались, у першу десятку найконкурентоспроможніших увійшли – Швейцарія, Сингапур, США, Фінляндія, Німеччина, Японія, Гонконг, Нідерланди, Об’єднане Королівство Великобританії та Північної Ірландії, Швеція.

Цікаво, що Швейцарія вже вшосте поспіль є лідером рейтингу. Це великою мірою обумовлено дуже прозорими та ефективними інститутами, досить добре функціонуючими ринками і активним використанням інновацій в основних галузях промисловості.

Україна цього року покращила своє становище в загальному рейтингу, посівши 76-е місце (для порівняння у 2013 р. вона обіймала 84-е). Події на сході та у Криму значною мірою не вплинули на результати дослідження, оскільки були локалізованими, коли проводились опитування керівників українських компаній. Покращення, що ми бачимо в рейтинговій позиції країни, обумовлені інституційними реформами, активним використанням інформаційно-комунікативних технологій, підвищенням ефективності ринків та кращими результатами у сфері освіти.

Говорячи в цілому про ситуацію у світовій економіці, Всесвітній економічний форум попереджає, що її «добробут знаходиться під загрозою» в тому числі через загострення геополітичних ризиків навколо України, а також наростання протиріч між Китаєм та Японією.

Міні галерея


Березень
Травень