8 вересня — Міжнародний день грамотності

  • Дата публікації: 09.09.2014

08 вересня 2014 року викладачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи  Удовенко І.О. було проведено виховну годину для студентів 17 групи напряму підготовки Туризм, присвячену Міжнародному дню грамотності.

Удовенко І.О. розповіла студентам, що Міжнародний день грамотності почали відзначати з 1966 р. за ініціативи ЮНЕСКО, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства й мобілізувати міжнародну суспільну думку, щоб збудити його інтерес і досягти активної підтримки зусиль, спрямованих на розповсюдження грамотності. Свято було запроваджене й святкується не тільки на честь тих, хто дав людству писемність, але й всіх, хто навчає дітей і молодь та розповсюджує грамотність.

«… протягом останніх десятиліть спостерігається значний прогрес у розповсюдженні грамотності. На сьогодні майже чотири мільярди жителів нашої планети вміють читати й писати. Освічених людей із кожним роком стає все більше й більше, але боротьба з неуцтвом залишається надзвичайно складною та масштабною проблемою…» – наголосила Удовенко І.О.


Куратор резюмувала,  що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому.

Міні галерея


Березень
Травень