З Днем народження, Україно!

  • Дата публікації: 24.08.2014

Любіть Україну, як сонце, любіть, 
як вітер, і трави, і води 
В годину щасливу і в радості мить, 
любіть у годину негоди. 

Любіть Україну у сні й наяву, 
вишневу свою Україну, 
красу її, вічно живу і нову, 
і мову її солов’їну. 

Між братніх народів, мов садом рясним, 
сіяє вона над віками… 
Любіть Україну всім серцем своїм 
і всіми своїми ділами. 

Для нас вона в світі єдина, одна 
в просторів солодкому чарі… 
Вона у зірках, і у вербах вона, 
і в кожному серця ударі.

День Незалежності України — головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

До 1991 року Україна ніколи не мала державності як такої. Українські землі входили до складу кількох держав, серед яких були Польща, Австро-Угорщина, Росія. Важко навіть уявити, яких зусиль було докладено українцями, аби досягти жаданої мети — незалежності. Цілі ріки крові пролилися, цілі моря сліз виточили очі. Тих, хто боровся за державність України, справедливо вважають національними героями. Аж ось настав серпень 1991 року. Розпався Радянський Союз, і перед керівництвом колишніх радянських республік постало питання: що робити далі? “Бути незалежними!” — відповів український народ, і стало так.

За більш ніж двадцять років незалежності ми зрозуміли, що державотворення — то не суцільне святкування, а насамперед кропітлива праця.

Кожен громадянин має усвідомити, що його власний внесок у скарбницю незалежності може стати вирішальним.

З нагоди свята професорсько-викладацький склад економічного факультету сердечно вітає Вас із Днем Незалежності України.

Усі великі успіхи нашої держави складаються з успіхів кожного небайдужого українця – як безліч річок і потічків зливаються в один могутній Дніпро. Тож давайте з нагоди найважливішого свята України щиро покладатися на успіх наших спільних дій і продовження активної співпраці, яка єднає нас, зміцнює нашу державу.

Сердечно бажаємо Вам, дорогі друзі, щастя, радості і добра!

 

Міні галерея


Лютий
Квітень