Світ – чеснота цивілізації, війна – її злочин

  • Дата публікації: 20.03.2014

19 березня в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини за ініціативи кураторів першого курсу Яни Іванівни Еней та Катерини Василівни Замулянець було проведено виховну годину для студентів економічного факультету приурочена 64-ій річниці підписання Стокгольмської відозви.


Цей документ був прийнятий на Всесвітньому конгресі прихильників миру в Стокгольмі. У «зверненні» прозвучала вимога заборонити атомну зброю, встановити суворий міжнародний контроль за виконанням рішень конгресу і оголосити військовим злочинцем той уряд, який першим його застосує. З березня до листопада 1950 року під «Стокгольмською відозвою» поставили підписи близько 500 мільйонів людей з усього світу. З них 100 мільйонів – це підписи, зібрані в СРСР.


Тематичний стенд підготовлений студентами за змістом був зорієнтований на провадження мирного вирішення усіх конфліктів, припинення використання атомної енергії та пошуку альтернативних енергоносіїв, природоохоронного руху в світовому масштабі, а також формування ідеології стійкого розвитку.


Для усіх присутніх була й залишається актуальною тема миру, бо мир – це спокій, це життя, це праця.

Міні галерея


Березень
Травень