Через століття, як зоря, сяє слово Кобзаря…

  • Дата публікації: 05.03.2014

У історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. У нашого народу це  ім’я  – Тарас Шевченко.

Тарасу Григоровичу належить особливе місце серед видатних діячів української культури. Він  силою свого таланту художника і поета прославив Україну у всьому світі.

Студенти  та викладачі економічного факультету УДПУ мали можливість доторкнутись до цікавих сторінок біографії Шевченка, відвідавши літературно–мистецький захід присвячений святкуванню 200-річчя з Дня народження Великого Кобзаря.

Зі сцени лунали пісні на вірші Т.Г. Шевченка за участю солістів та провідних колективів університету. Родзинкою концерту стали володарі Гран-прі Всеукраїнського конкурсу ― ансамбль народного танцю «Яворина» (керівник – лауреат Міжнародного конкурсу Сергій Куценко). Порадували присутніх своєю хореографічною майстерністю володарі Гран-прі Всеукраїнського конкурсу учасники народного ансамблю сучасного танцю «Візаві» (керівник – лауреат Міжнародного конкурсу Людмила Андрощук).

Заключним акордом концерту стала пісня на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», яку разом з учасниками Народного хору «Кобзар» та інструментального  ансамблю «Музичні візерунки», стоячи, співав увесь зал.

Минає вже 200 років з дня народження Великого Кобзаря, але його мудре слово живе і залишається актуальним та пророчим і сьогодні. Геніальний поет справді був і  залишається народним з усіх видатних  українських митців.

Kobzar

Березень
Травень