Здоров’я – найдорожчий скарб людини

  • Дата публікації: 12.02.2014

Одне з важливих завдань суспільства – виховати фізично, морально, соціально, духовно здорову людину. Адже стан здоров’я населення України свідчить про існування реальної загрози. Справедливими є слова: «Гроші втратив – нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив».

Сьогодні майже 90% дітей дошкільного віку, учнів і студентів мають відхилення у здоров’ї. Тільки за останні 5 років на 41% збільшилася кількість учнівської  молоді, віднесеної за станом здоров’я до спеціальних медичних груп.

Всесвітній день хворого відзначають щорічно 11 лютого. Цей день є свідченням підтримки суспільством всіх людей, здоров’я яких було порушено через різні недуги.

Всесвітній день хворого носить соціальний характер і припускає бути милосерднішим, ніж зазвичай. Повсюдно демонструють художні та документальні фільми з тематикою добра і любові до людей. Багато артистів дають благодійні концерти, кошти від яких передають на медичні цілі. У навчальних закладах проводять тематичні зустрічі.

Так, викладачами кафедри економічної теорії та права зі студентами другого курсу було проведено тематичну зустріч на тему: “Віддавай добро людям”.

ФФФ

Профілактика захворювань в даний час грає важливу роль. Здорова людина здатна на все, оскільки його внутрішні ресурси невичерпні. Однак століття швидкостей і технологій істотно підриває нашу психіку. А це ціла культура, зодягнена в кільце формул і теорій. І без внутрішньої гармонії тут не обійтися.

Кажуть, панацеї від хвороб не існує. Але погодимося з тим, що наші емоції і думки формують певні картинки, які потім можуть втілитися в життя. І якщо в наших образах багато негативної енергетики, то майбутнє може здатися дуже непривабливим. Тому, людина може і повинна піклуватися про себе та інших, щоб допомогти організму протистояти негативним реакціям. Головне, щоб все робилося з вірою, надією і любов`ю.

Березень
Травень