Відвідування виставки воскових фігур

  • Дата публікації: 24.02.2014

Студентство економічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини завжди залюбки відвідує різноманітні культурні заходи, які проводяться у місті.

Так, нещодавно, на виставці воскових фігур, яка діє в Уманському краєзнавчому музеї, студенти спробували розгадати таємницю історичних постатей.

Вже традиційно виставку Петербурзького музею воскових фігур, що втретє завітав до Умані, відкриває політичний діяч – Петро І.

А далі цілий калейдоскоп історії: завойовники Олександр Македонський  та Чінгісхан, державотворці ― Анна Іоанівна та Микола ІІ, художники Сальвадор Далі та Леонардо да Вінчі. власною персоною  представлені Мона ліза та Казанова, наче  живі Ф. Достоєвський та Агата Крісті, літературні герої  – Еркюль Пуаро та четверо мушкетерів. Гостроти відчуття додає Дракула, який причаївся за рогом. Неодмінно змусять посміхнутися герої  з фільму «Гаррі Поттер» та «Зоряні війни» ― всі вони, наче справжні.

Особливої уваги заслуговує робота  з виготовлення воскових фігур. Кожен експонат виставки дивує, зачаровує та вражає, адже над однією фігурою працює близько 15 осіб протягом  року.  З воску виливають лише відкриті частини тіла, здебільшого це голова і руки, натомість, очі і зуби справжні. Для кожного експонату в клініці спеціально замовляють протези, а сам віск, з якого виготовлені фігури, складається з 30 компонентів. Якщо придивитися, то видно майстерно зроблені лінії на долонях Папи Римського Івана Павла ІІ, а борода мікеланджело Буонарроті наче справжня.

Екскурсанти отримали незабутнє враження від виставки, адже мали можливість доторкнутися до життя та діяльності історичних постатей,  літературних героїв, з якими в реальному житті ніколи не зустрінуться.

Міні галерея


Березень
Травень