Вітаємо зі Старим Новим Роком!

  • Дата публікації: 15.01.2014

Старий Новий рік – Новий рік за юліанським календарем («за старим стилем»). У XX і XXI століттях припадає на північ між 13 і 14 січня («новим стилем»). Після переходу на новий стиль старий Новий рік продовжує за традицією неофіційно відзначатися в деяких країнах.

В Україні традиція відзначати старий Новий рік пов’язана, крім збереження традиції, з тим, що православна церква продовжує зустрічати всі церковні свята за юліанським календарем («старим стилем»). При цьому сучасний Новий рік випадає на різдвяний піст – православний сорокаденний піст на честь Різдва.

Старий Новий рік – це рідкісний історичний феномен, додаткове свято, яке виникло в результаті зміни літочислення. Через ці розбіжності календарів ми відзначаємо два «Нові роки» – за старим і новим стилем. Таким чином, в ніч з 13 на 14 січня кожен може дозволити собі «досвяткувати» найулюбленіше свято. Адже для багатьох віруючих людей Старий Новий рік має особливе значення, оскільки від душі відсвяткувати його вони можуть лише після закінчення Різдвяного посту.

Так, шановні студенти і колеги, нехай Новий рік принесе у Ваші серця творчий успіх, цікаві задуми, збагатить новим досвідом, а Святе Різдво увійде до осель з мудрістю, радістю, миром, родинним достатком та небесною благодаттю.

 Бажаємо Вам міцного здоров’я, сімейного затишку та незламного духу на добрі справи та добробут нашої держави.

новий рк

Березень
Травень