День Соборності України

  • Дата публікації: 22.01.2014

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. День Соборності України почали відзначати на державному рівні з 1999 року, коли був підписаний відповідний Указ Президента України.

Отримавши позитивний результат участі студентів у конкурсі журналістики, який відбувся 19 грудня 2013 року, викладачі кафедри економіки підприємства, фінансів, обліку і аудиту вирішили продовжити роботу у відповідному напрямі. Намагаючись поєднати навички студентів у журналістиці, традиції відзначення Дня Соборності України та рівень освіченості наших громадян щодо цієї події було організовано  своєрідне журналістське дослідження «Соборність України – це свято для кожного українця».

Даний захід включав в себе створення ситуації, що носила характер інтерв’ю. Були опитані випадкові перехожі нашого міста на предмет обізнаності щодо святкування Соборності України, причин виникнення свята та історичних осіб, які безпосередньо брали участь у даній доленосній події на шляху до незалежності України. Результати опитування респондентів були обговорені зі студентами та  зроблено висновок, який свідчить про позитивний рівень поінформованості та патріотичної обізнаності населення.

Міні галерея


Березень
Травень