Засідання наукового гуртка «Тенденції розвитку готельно-ресторанної справи»

  • Дата публікації: 23.12.2013

19 грудня 2013 року відбулося засідання наукового гуртка «Тенденції розвитку готельно-ресторанної справи» у якому взяли участь викладачі кафедри туризму готельно-ресторанної справи та студенти напрямку підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».

Метою засідання наукового гуртка є дослідження стану готельно-ресторанної справи в Україні, факторів впливу та перспектив її розвитку та обґрунтування заходів щодо забезпечення пріоритетності розвитку готельно-ресторанної індустрії.

З тематичними доповідями та презентаціями до них виступили :

  1. Корнійчук Аліна Василівна «Перспективи розвитку готельного бізнесу та ресторанної справи»;
  2. Браславська Леся Володимирівна «Основний готельний фонд України»;
  3. Нікіфоров Богдан Васильович «Формування та організація туристичного маршруту»;
  4. Гелеверя Надія «Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства»;
  5. Новакова Наталя «Комплексна характеристика організації обслуговування в закладах ресторанного господарства різних типів»;
  6. Візняк Тетяна «Основні види меню, правила подачі холодних і гарячих закусок, страв і напоїв, зокрема лікеро-горілчаних виробів і вин, правила їх підбору і подачі»;
  7. Годованюк Інна «Організація процесів обслуговування, які використовуються в закладах ресторанного господарства при влаштуванні банкетів, прийомів, а також спеціальні форми обслуговування»;
  8. Немировський Олег «Особливості обслуговування в готельно-туристичних комплексах та за місцем роботи і навчання».

        У процесі обговорення тематики  наукового гуртка було зроблено такі висновки:

  • ресторани та готелі України  є конкурентоздатними у своїй ціновій групі, зважаючи на велику кількість учасників та суворі правила;
  • за умов жорсткої конкуренції ресторани і готелі змушені запроваджувати інновації, шукати свою неповторну особливість, забезпечувати собі постійних клієнтів різного роду заохоченнями та підвищувати рівень сервісу;
  • розвиток готельно-ресторанної галузі знаходиться у прямій залежності від ступеня розвитку туризму, рекреації, освіти в галузі готельно-ресторанного бізнесу, мінімального  втручання держави (лише у проблемних питаннях тарифів, стандартів, готельного збору), налагодження системи постачання, транспорту та сфери послуг тощо.

Міні галерея


Березень
Травень