- Дата публікації: 23.12.2013
19 грудня 2013 року відбулося засідання наукового гуртка «Тенденції розвитку готельно-ресторанної справи» у якому взяли участь викладачі кафедри туризму готельно-ресторанної справи та студенти напрямку підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».
Метою засідання наукового гуртка є дослідження стану готельно-ресторанної справи в Україні, факторів впливу та перспектив її розвитку та обґрунтування заходів щодо забезпечення пріоритетності розвитку готельно-ресторанної індустрії.
З тематичними доповідями та презентаціями до них виступили :
- Корнійчук Аліна Василівна «Перспективи розвитку готельного бізнесу та ресторанної справи»;
- Браславська Леся Володимирівна «Основний готельний фонд України»;
- Нікіфоров Богдан Васильович «Формування та організація туристичного маршруту»;
- Гелеверя Надія «Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства»;
- Новакова Наталя «Комплексна характеристика організації обслуговування в закладах ресторанного господарства різних типів»;
- Візняк Тетяна «Основні види меню, правила подачі холодних і гарячих закусок, страв і напоїв, зокрема лікеро-горілчаних виробів і вин, правила їх підбору і подачі»;
- Годованюк Інна «Організація процесів обслуговування, які використовуються в закладах ресторанного господарства при влаштуванні банкетів, прийомів, а також спеціальні форми обслуговування»;
- Немировський Олег «Особливості обслуговування в готельно-туристичних комплексах та за місцем роботи і навчання».
У процесі обговорення тематики наукового гуртка було зроблено такі висновки:
- ресторани та готелі України є конкурентоздатними у своїй ціновій групі, зважаючи на велику кількість учасників та суворі правила;
- за умов жорсткої конкуренції ресторани і готелі змушені запроваджувати інновації, шукати свою неповторну особливість, забезпечувати собі постійних клієнтів різного роду заохоченнями та підвищувати рівень сервісу;
- розвиток готельно-ресторанної галузі знаходиться у прямій залежності від ступеня розвитку туризму, рекреації, освіти в галузі готельно-ресторанного бізнесу, мінімального втручання держави (лише у проблемних питаннях тарифів, стандартів, готельного збору), налагодження системи постачання, транспорту та сфери послуг тощо.
Міні галерея
Post Views: 39