Варениками пригощаю, калиту кусаю, на Андрія погадаю…

  • Дата публікації: 18.12.2013

Ой, Калита, Калита,
Із чого ти вилита?
Ой, я з жита сповита,
Ой, я Сонцем налита –
Для красного цвіту
По білому Світу!

13 грудня в Україні святкують свято Андрія. Молодь у цей день сподівається дізнатися долю, у родинах варять смачні вареники з символічними сюрпризами.

Студенти та викладачі економічного факультету також долучаються до традицій святкування Андріївських вечорниць. Так, у день свята між кафедрами факультету проводився конкурс вареників, підсумки якого підводили самі студенти. Столи вгиналися від їх різноманіття… Із сиром, картоплею, гречаною кашею, сливами, капустою, грибами… Приправлені шкварками, цибулькою, підсмаженою на олії, сметаною, запашним медом. Під час дегустації вареників на кожній з кафедр, студенти співали українських пісень, жартували та звичайно ворожили на свою майбутню «студентську» долю. Оцінюючи вареники, студентське журі звертали увагу на зовнішній вигляд, оригінальність та смак.

Студенти економічного факультету ніколи не забувають про забави. За ініціативи студентства було проведено цікаві та веселі заходи присвячені Андріївським вечорницям та святу вареників. Звичайно, це все веселі жарти, а не магічні ритуали. Головне — що це хороший привід зібратись разом з друзями та студентською родиною.

Отож, українські традиції живучі, мирні і щирі, а студенти економічного факультету їх бережуть і розвивають.

Міні галерея


Лютий
Квітень