Правовий конкурс «забезпечення виконавчих дій»

  • Дата публікації: 12.12.2013

femidasocio_001_433x433

10 грудня 2013 року до Всеукраїнського тижня права за ініціативи кафедри економічної теорії та права, в особі викладача Ніженської І.В. було проведено правовий конкурс на тему: «Забезпечення виконавчих дій». В науковому заході взяв участь представник Уманського міськрайонного управління юстиції Тимченко В.В., викладачі та студенти економічного факультету. В ході правового заходу розглянуто питання про сучасний стан міськрайонного управління юстиції, розвиток його окремих секторів.

Володимир Тесиченко у своєму виступі особливу увагу приділив таким основними завданням управління юстиції як:

– забезпечення захисту прав і свобод людини і громадянина у визначеній сфері діяльності;

– відповідно до законодавства ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Державного реєстру іпотек, Державного реєстру правочинів, Державного реєстру актів цивільного стану громадян та Єдиного реєстру громадських формувань;

– організаційне забезпечення та координація роботи відділів державної виконавчої служби, органів реєстрації актів цивільного стану, інших органів та установ юстиції; реалізація основних завдань, визначених Мін’юстом, Головним управлінням юстиції в Черкаській області, стосовно діяльності зазначених органів юстиції, здійснення контролю та заходів щодо поліпшення їх роботи.

Учасники заходу обмінялись думками. Жвавий діалог засвідчив інтерес до теми, що обговорювалась на науковому заході.

Лютий
Квітень